BETARCH
жилищна сграда
BETArchitects

ПРОЦЕС

01

ПОДХОД

Нашият подход към дизайна се изразява в изследване, творческо тестване на идеи и особен фокус в изпълнението. Вярваме, че създаването на функционални пространства в унисон със заобикалящата среда удовлетворява архитектурните и дизайнерски желания на клиентите ни. Контекстът на един проект в най-широкия му смисъл е важен за нас.

Нашето любопитство ни кара да изследваме широките обстоятелства около всеки проект в търсене на прозрение и вдъхновение. Този процес се обогатява чрез свързване на проекта с по-широки препратки към материалната култура, науката, технологиите, изкуството и пейзажа.
Противопоставяйки се  на предразсъдъците, ние сме в състояние да се докоснем до спектър от информация, която непрекъснато вдъхновява процеса на работа.

02

ПРОУЧВАНЕ

В BETA Architects проектираме особено чрез архитектурно проучване. Оставяме знанията да определят темпото и подхода, като питаме и слушаме всички замесени в процеса, преди да предприемем действия. Това е нашата култура. Даваме висока стойност на непрекъснатите архитектурни и потребителски изследвания и проучване на възможностите, които удовлетворяват крайната цел. 

03

СРЕДА

Архитектурата променя хората, местата, средата и общностите. С нашите архитектурни проекти искаме да превърнем тази промяна в нещо по-добро и функционално. Затова нашият подход вплита това съображение в самата тъкан на процеса на проектиране от първия ден. Това е чисто и просто нашият начин на работа. За BETA Architects устойчивостта на архитектурата е свързана с добро проектиране. Винаги насърчаваме нашите партньори да инвестират в дългосрочната визия с цел бъдеща гъвкавост и оптимална фунцкионалност.

04

ПРОЕКТИРАНЕ

Архитектурното проектирането едновременно в 2D и 3D моделиране дава свобода и яснота на нашите клиенти.

Това прави цялостния процес интерактивен и благоприятен. С помощта на софтуерните технологии промените се отразяват лесно, без да се компрометира нашия дизайн, а дори напротив – обогатявайки го.

Това позволява на креативността да стане константа в нашия процес. Всеки обект, върху който работим, е комуникативен инструмент, колкото и дизайнерски. По този начин си сътрудничим по смислено с нашите клиенти и консултанти.

05

ТЕХНОЛОГИИ

Технологиите ни позволяват да правим изключителни неща. Те предизвикват възможности и улесняват реализацията. 

Като инструмент за извличане и информиране на стратегически съвети в ранните етапи или за възможностите за създаване на прототипи по време на разработването на дизайна, технологията ни позволява да намираме нови начини, нови ъгли и перспективи.

Тя също променя начина, по който материализираме сгради и елементи. Наслаждавайки се на възможностите, които предлагат съвременните методи на строителство, непрекъснато търсим по-добри и същевременнпо по-ефективни начини за проектиране.

отзиви

Те ни се довериха.

Обслужване на ниво! Бързи и общителни млади хора!

Кирил Панайотов

Изключителни професионалисти, сериозен екип, учтиви млади архитекти. ПРЕПОРЪЧВАМ

Anyl Mehmed

Млад и амбициозен екип, напълно подготвен да отговори на всички предизвикателства в процеса на работа. Силно препоръчвам!

Христо Маринов

Обслужването е на много високо ниво. Млади, добри и амбиционзи хора! Много лесно и приятно се работи с тях. Препоръчвам ги с две ръце!

Р. Асенова

Изключителни професионалисти. Силно препоръчвам!

Lacho Jorov

FAQ

Често задавани въпроси

Какъв е очакваният срок за изготвяне на архитектурен проект?

Срокът за разработване на инвестиционен технически проект може да варира в зависимост от редица фактори. Сред тях са натовареността на екипа ни в конкретния период на стартиране, обхватът и сложността на проекта, както и видът на изгражданата сграда – еднофамилна жилищна сграда или широкоплощна кооперация.

Яснотата и спецификата на заданието, подадено от страна на възложителя, както и сроковете за получаване на необходимите одобрения по време на концептуалната идейна фаза, също играят решаваща роля при определянето на сроковете на проекта.

Не на последно място е наборът от документи, които ни предоставя възложителят в деня на започване на съвместната работа. Наличието на изисквани документи като Подробен устройствен план (ПУП) за имота или Електро и ВиК захранване на имота или в близост може значително да намали времето, необходимо за изготвяне на инвестиционния технически проект.

В най-оптималния случай можете да очаквате завършен проект в рамките на 45 дни от уточняването на всички предварителни детайли. Въпреки това, моля, имайте предвид, че сроковете могат да варират в зависимост от специфичните изисквания на конкретния проект.

Каква е базовата цена за проектиране на еднофамилна къща?

Цената на проектирането на еднофамилна жилищна сграда се определя от различни фактори, включително обхвата на проекта, местоположението на имота и специфичните изисквания на възложителя.

Факторите, които оказват влияние върху цената на проекта, включват:

– Разгъната застроена площ /РЗП/, изчислена в квадратни метри;

– Сложността на заданието (което може да включва допълнителни функции, като например 3D визуализации, допълнителни подпорни стени или проектиране на фотоволтаична централа на покрива);

– Местоположението на имота. Местоположението оказва влияние върху сложността на терена, което от своя страна е свързано с тахиметричната снимка изисквана в част Геодезия. Друг фактор са изискванията на районната община, обслужваща района, поради специфични изисквания за набор от проектни части на всяка община.

Поради индивидуалния характер на всеки проект не е възможно да се предостави стандартна базова цена за проектиране на еднофамилна жилищна сграда. Вместо това предоставяме на нашите клиенти индивидуални оферти въз основа на техните специфични изисквания и обхвата на проекта. Заповядайте на безплатна консултация с нашия екип архитекти, за да обсъдим вашите идеи и как можем да ви помогнем за реализирането им.

Възможно ли е да се насрочи безплатна консултация с ваш архитект във Варна?

Да, разбира се! Осъзнаваме колко е важно да помогнем на нашите клиенти да определят най-добрия начин на действие за техните проекти и сме щастливи да предложим своя опит и насоки посредством провеждането на консултация, като първата такава е безплатна.

По време на срещата нашият екип от опитни архитекти ще предостави експертно мнение върху процеса на проектиране, ще даде насоки за това какво може да се направи и ще предложи приблизителен срок за извършване на проекта. Консултацията не ви обвързва по никакъв начин с последваща работа с нас, а е по-скоро възможност да се запознаем и да видим можем ли да ви бъдем полезни.

За да насрочите своята безплатна консултация с някой от нашите архитекти във Варна, моля, свържете се с нас чрез контактната форма тук. Ако решите да работим заедно след консултацията, за нас ще е удоволствие да ви помогнем да запазите вълнението от изграждането на нов дом, като се погрижим за всички аспекти от архитектурния процес.

Доколко въвлечен е клиентът в архитектурния процес?

Клиентите играят съществена роля при определянето на обхвата на проекта, включително броя на желаните стаи или апартаменти, необходимите инсталации и цялостната визия на сградата.

Като архитекти ние сме длъжни да насочваме клиентите си какво е постижимо от гледна точка на функционалното разпределение, комфорта и естетиката. Затова работим в тясно сътрудничество с нашите клиенти, за да разработим окончателна визия за сградата, която да отговаря на техните нужди, но и същевременно да следва архитектурните и законови изисквания.

По време на целия процес на проектиране ние координираме работата си с нашия екип от инженери и ландшафтни архитекти, за да гарантираме, че всички аспекти на проекта са напълно интегрирани и съобразени с целите на клиента.

След уточняване на основните детайли, ще се съобразим с Вашето желание за това доколко да сте въвлечени в последващите етапи. Ако искате да предоставяме подробна информация за всяка стъпка от процеса, то ние ще го направим. Алтернативно, ако желаете можете да поверите административни подробности и по-специфични стъпки, независещи от Възложителя, изцяло на нашия екип. И в двата случая екипът на BETA Architects гарантира за коректното изпълнение на проекта в съответствие с визията на нашия клиент.